top of page

Sursøt laks på agurkseng

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

200 g laksefilet
1 dl mirin
1 dl sake
1 dl riseddik

1 slangeagurk
1 ts salt
2 ss hvitvineddik
1 ts sukker
Friske reddiker
Gressløk

Del laksefileten opp i 12 helt like biter, ca 2 cm. Varm opp mirin, sake og riseddik i en kjele. Hell den varme laken over laksen og avkjøl.
Skrell agurk og kutt den i syltynne skiver med en kniv eller på en mandolin. Bland sammen salt, eddik og sukker. Marinér agurken ca 1 time. Fordel agurken på to tallerkener og legg på tynne skiver med reddik. Legg på laksen og pynt med gressløk.

Servér med dampet ris tilsatt revet ingefær og limesaft.

TITLE

bottom of page