top of page
Suppe på rekeskall
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 l rekeskall
2 ss chiliolje
2 ss rød karri
2 hvitløksfedd, knust
1 tomme ingefær, grovdelt
2 sjalottløk, grovdelt
1 gulrot, grovdelt
2 stjerneanis
2 ss tomatpuré
2 dl god hvitvin
Vann
1 dl fløte
2 ss creme fraiche
2 ss smør
Flaksalt
Fres rekeskall og olje i en stor, vid kjele eller stekepanne.
Tilsett karri, hvitløk, ingefær, sjalottløk, gulrot, stjerneanis og tomatpuré. Fres det videre under omrøring. Ha i hvitvin og vann så det dekker. Kok opp og la det trekke/småkoke i ca. 1 time. Sil kraften over i en ny kjele. Kok inn til halvparten, ca. 5 dl.
Ha i fløte, creme fraiche og smør. Kjør med en stavmikser e.l. Smak til med salt.
bottom of page