top of page

Suppe på rekeskall

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 l rekeskall
2 ss chiliolje

2 ss rød karri
2 hvitløksfedd, knust
1 tomme ingefær, grovdelt
2 sjalottløk, grovdelt
1 gulrot, grovdelt
2 stjerneanis
2 ss tomatpuré

2 dl god hvitvin
Vann

1 dl fløte
2 ss creme fraiche
2 ss smør
Flaksalt

Fres rekeskall og olje i en stor, vid kjele eller stekepanne.
Tilsett karri, hvitløk, ingefær, sjalottløk, gulrot, stjerneanis og tomatpuré. Fres det videre under omrøring. Ha i hvitvin og vann så det dekker. Kok opp og la det trekke/småkoke i ca. 1 time. Sil kraften over i en ny kjele. Kok inn til halvparten, ca. 5 dl.
Ha i fløte, creme fraiche og smør. Kjør med en stavmikser e.l. Smak til med salt.

bottom of page