top of page

Stillehavsøsters med gin og havsalat

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Østers
6 østers

Agurk- og rødløksvinaigrette med dillolje
1 dl eplesidereddik
1 dl sukker
1 dl vann
1/2 rødløk
1/4 agurk
1 håndfull havsalat
1/2 bunt dill
3 dl nøytral olje
2 ss Myken sommergin e.l.

Kok opp eddik, sukker og vann og avkjøl syltelaken. Finhakk rødløken. Del ­agurken i to på langs og skrap ut kjernene. Finhakk agurken. Skyll havsalaten i iskaldt vann og riv den i små biter. Bland rødløk, agurk og havsalat med syltelaken og la det stå en halvtimes tid. Hakk dillen og kjør dill og olje med stavmikser eller blender på full hastighet i 5 minutter. Sil oljen.
Åpne østersen. Sil av syltelaken, og bland grønnsakene med dilloljen. Smak til med litt gin og salt, og drypp det over østersen.

Vinanbefaling: La Chablisienne Chablis Cuvée La Sereine, Bourgogne, Frankrike

TITLE

bottom of page