top of page

Stikkelsbærpai

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Prosjon: 8

Deig:
3 dl hvetemel
125 g smør
3 ss vann

Fyll:
1 liter modne stikkelsbær, rensede
1,5 dl sukker
1 ss potetmel

Vaniljesaus til servering

Ha alle ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin, og kjør raskt sammen til en deig. Pakk inn deigen i plastfilm og legg den i kjøleskapet i 30 minutter. Kjevle ut mesteparten av deigen, og kle en pai form.

Ha stikkelsbær, sukker og potetmel i en bolle og bland sammen. Ha bærene i pai bunnen. Kjevle ut resten av deigen, og kutt den i remser. Legg remsene i et rutemønster over bærene.

Stek paien midt i ovn ved 225 °C i ca 35 minutter. Server paien med vaniljesaus.

Bruk modne stikkelsbær til denne paien, ellers vil den bli altfor syrlig på smak.

bottom of page