top of page

Stikkelsbærgrøt

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Porsjoner: 4

Ca. 6 dl stikkelsbær
5 dl vann
Ca. 1,5 dl sukker (etter hvor syrlige bærene er)
3 ss potetmel
Litt kaldt vann
Til servering:
Kald melk
Knuste kjeks

Vask stikkelbærene, og fjern hamsen.
Ha vann og sukker i en kjele og kok opp.

Ha bærene i kjelen og kok i ca. 15 minutter eller til bærene bærene sprekker.

Rør sammen potetmel med litt kaldt vann, og jevn kompotten med røren.

Kok opp kompotten, og ha den deretter i en bolle og avkjøl.

Server stikkelsbærgrøten med kald melk og evt. knuste kjeks.
Dryss litt sukker, eller dekk kompotten med plastfolie for å forhindre snerk.

bottom of page