Stekt kamskjell og persillerotpuré
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 kamskjell
Salt og pepper
Olje til steking
2 persillerøtter
1 dl melk
1 dl crème fraîche
4 mini-fennikel
1 appelsin
1 ss honning
1 ss olivenolje
1 rødbete
1 dl vann
2 ss sukker
1 appelsin
2 stjerneanis
Noen salatblader
Olivenolje
Strø salt og pepper på kamskjellene. Stek dem 1-2 min på hver side i en panne med olje.
Skrell persillerøtter. Kok dem helt møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og kjør dem i en mikser med melk og crème fraîche. Smak til med salt og pepper.
Kok fennikel mør i lettsaltet vann. Ta dem ut av vannet og legg dem i en ildfast form. Press over saften av 1 appelsin, hell over honning og olivenolje. Bak i 10 min i ovn på 180 °C.
Skrell rødbete og kutt den i skiver. Kok opp vann med sukker, saften av 1 appelsin og stjerneanis. Kok rødbetskivene i laken til de er helt møre. Ta dem ut og kok laken inn til sirupknonsistens. Vend rødbeten i laken før servering. Bruk rødbetesirup som saus. Pynt med noen blader salat og hell over noen dråper med olje på tallerken.