top of page

Steinsopp tortellini med ostesaus

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Grunnoppskrift pasta
2 egg
3 eggeplommer
Litt salt
125 g hvetemel
125 g durumhvetemel

Fyll til tortellinien
2 ss olivenolje
100 g tørket steinsopp (bløtlagt)
1 finhakket sjalottløk
1 fedd hvitløk
½ ts timian finhakket
1 ss smør
Salt og pepper
2 ss parmesan
2 ss naturell kremost

Ostesaus
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl H-melk
2 dl revet hvitost
½ ts salt
Litt muskatnøtt
Litt pepper



Grunnoppskrift pasta
Kjør alt sammen i en kjøkkenmaskin til en smidig deig.
Pakk deigen inn i plast og la den hvile i kjøleskap i minst 30 min.

Fyll til tortellinien
Finhakk soppen og stek den i olje med sjalottløk og hvitløken.
Tilsett smøret og smak til med salt og pepper.
Tilsett timian og osten.
Avkjøl til den er kald.
Kjevl ut pastadeigen tynt, med en kjevle eller pastamaskin.
Stikk ut sirkler på ca. 8 cm i diameter.
Legg fyllet ved bruk av en liten skje, på den ene halvdelen av sirkelen.
Pensle kanten på halvsirkelen med egg og brett den over slik at man får en halvmåne.
Deretter pensler man det ene hjørnet før man legger den i hånden.
Brett halvmånen rund en finger og klem sammen hjørnene.
Kok tortellinien i en kjele med vann litt salt og olje.

Ostesaus
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet.
Ta kjelen av platen.
Spe med melken samtidig som man rører.
Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
La sausen småkoke i ca. 5 min.
Slå ned platen på laveste nivå og tilsett osten, rør rundt til alt har smeltet.
Tilsett salt, pepper og muskat.
Viktig at ikke sausen koker etter at osten er tilsatt.

TITLE

bottom of page