top of page

Sprø ramsløk- og rømmevafler med asparges

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

12 vafler

Vafler
200 g fersk spinat
6 egg
6 ss sukker
1 ts salt
4 dl seterrømme
4 dl H-melk
3 ss ramsløkpuré
8 dl hvetemel
2 ts bakepulver
200 g smør, smeltet
Smør eller nøytral olje til vaffeljernet

Topping
16 stilker grønn asparges
Spirer
Salt
Pepper
1 ss smør eller olje til steking

Ramsløkdipp
1 boks crème fraîche
2 ss ramsløkpuré
1 håndfull spinat, finhakket
½ ts salt
¼ ts pepper

Forvell spinaten, press ut alt vannet og bruk en stavmikser for å mikse det til en puré.

Pisk egg, sukker og salt luftig i en stor bolle. Tilsett rømme, melk, spinat og ramsløkpuré. Bland godt sammen. Rør inn hvetemel og bakepulver til en jevn røre. Vend inn smeltet smør til slutt. La røren svelle i minst 15 minutter.

Varm opp vaffeljernet og smør det godt. Stek vaflene én og én til de er gylne og sprø.

Skyll aspargesen og knekk av den nederste delen. Stek dem raskt i panne med smør eller olje på middels høy varme i 2–3 minutter. Krydre lett med salt og pepper.

Rør sammen crème fraîche, ramsløkpuré, spinat, salt og pepper til en jevn krem.

Server hver vaffel med en god skje ramsløkdipp, asparges og spirer.

bottom of page