Soya- og honningglasert lammeribbe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 kg lammeribbe
Marinade:
1 dl soyasaus
1 dl honning
2 ss sennepsfrø
2 ss søt chilisaus
100 g rødkål
2 epler
1 ts ingefær, revet
1 ss limesaft
1 ss majones
2 ss crème fraîche
Legg ribbe i en ildfast form med kanter. Hell over ca 1 dl vann og dekk med aluminiumsfolie. Sett i ovn 30 min på 200 °C.
Bland sammen ingredienser til marinade. Ta folien av ribbene. Pensle godt med marinade og sett tilbake i ovnen, nå på 175 °C i 30 min. Pensle med marinade underveis. Skru ovnen opp til 200 °C og stek 10 min. Avkjøl noe og del i biter. Varm eventuelt opp i ovnen igjen før servering.
Kutt rødkål i tynne strimler. Ha over i fosskokende vann i 10 sek. Avkjøl. Bland med epler i strimler, ingefær, limesaft, majones og créme fraîche.