Soppsufflé med foie gras og hummer
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 ltr blandet sopp, fersk
1 ss smør
1 løk
3 ss smør
3 ss mel
3 dl melk
Salt og pepper
1 dl ost, revet
3 egg
100 g foie gras, i biter
100 g hummerkjøtt, i biter
2 vårløk, i biter
Hakk soppen, og damp under lokk i egen kraft. Tilsett 1 ss smør og løken. Surr til løken blir blank.
Tykk hvit saus: Smelt 3 ss smør og pisk inn 3 ss mel. Spe med melk til en tykk saus. Smak til med salt og pepper. Skill eggene. Rør inn eggeplommer og ost i sausen. Tilsett sopp/løk. Visp eggehvitene stive og vend forsiktig i røren (ha gjerne hakket sort trøffel i røren).
Stek foie gras og vend inn hummer og vårløk.
Fordel røren i smurte ildfaste former (gjerne gennomsiktlige av glass) med sufflémassen over. Stek suffleene ved 175 °C i ca 25 min. Servér umiddelbart.
Servér gjerne med toast og en liten salat med ristet eller syltet sopp.