Skogsoppcappuccino med parmesanchips
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløkfedd
4 never skogsopp
2 ss smør
2 dl rødvin
6 dl oksebuljong
2 dl kremfløte
Salt og pepper
2 dl parmesanost, revet
2 ss sorte oliven, i skiver
1 dl melk
2 ss urtepuré
Stek løk, hvitløk og sopp i smøret. Ta ut noen pene sopp til pynt. Hell over vin, buljong og fløte. Kok suppen i 20 min. Miks og sil suppen, smak til med salt og pepper (jevne evt suppen med maizenamel).
Dryss parmesanost på bakepapir i de formene du ønsker for chipsen, dryss over olivenskiver. Stek chipsen i ovn på 180 °C til de er sprø.
Ha melken i en kjele sammen med urtepuré. Pisk opp til skum over sterk varme. Smak til med salt og pepper.
Servér suppen i kopper. Pynt med stekt sopp, urteskum og parmesanchips.
Rist gjerne litt foie gras og servér i suppen.