top of page

Skogsoppai med parmesan

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Paideig
200 g smør
300 g hvetemel
1 dl vann
1/2 ts salt

Soppfyll
1 kg renset skogsopp som steinsopp, kantarell, fåresopp osv.
2 ss smør
2 sjalottløk, finhakket
1 hvitløk, finhakket
2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
1 dl eddik
2 store egg
1 1/2 dl kremfløte
2 ss siktet hvetemel
2 ss hakket rosmarin, timian og salvie
2 dl revet parmesan

Paideig
Smuldre smør og mel. Tilsett vann og salt og kna deigen raskt sammen.
La deigen hvile i 1 time i kjøleskapet.
Sett ovnen på 200 °C.
Kjevle deigen ca. 3 mm tykk og kle en paiform på 22 cm med deigen.
Skjær av overflytende deig og spar den til pynt.
Prikk bunnen med en gaffel, dekk den med bakepapir og fyll formen
med tørre bønner eller lignende. Forstek paiskallet i 15 minutter.

Soppfyll
Stek soppen i tørr varm panne til væsken nesten er kokt inn. Tilsett smør, løk, hvitløk, salt, pepper og eddik, og stek soppen gyllen. Pisk sammen egg, fløte, og mel til en jevn røre. Ha i urter og parmesan. Bland soppen med eggeblandingen og ha fyllet i den forstekte paibunnen. Pynt ev. med paideig på toppen og pensle med egg. Stek paien videre i ovnen på 200 °C i 30-45 minutter til paien er gyllen på toppen og sprø i bunnen.

Vinanbefaling: Produttori di Barbaresco Langhe Nebbiolo, Piemonte, Italia

TITLE

bottom of page