Skalldyrcocktail med Bloody Mary-dipp
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
8
4 endivesalater, eller annen pen salat (det er et poeng at salatbladene må være litt stive, slik at det er mulig å forsyne seg med salatbladet)
Ca 300 g rensede reker
Ca 300 g delte og ferdig tilberedte biter av de beste skalldyrene du får tak i hos fiskehandleren (kongekrabbe, sjøkreps, kamskjell osv.)
2 avokadoer
Salt
Olivenolje
Saft av 1 sitron
Dressing:
3 dl tomatsaus
4 ss majones
2 ts worchestershiresaus
6–7 tabascodrypp
Saft av 1/2 sitron
3 ts pepperrot, revet fersk eller fra tube
5 ss vodka
200 g sjampinjonger (eller annen god sopp), delt i biter
Del salaten i blader og legg dem i iskaldt vann.
Forbered reker og skalldyr. Det er godt å steke eller grille kamskjell, sjøkreps eller kongekrabbe selv – men enkelt om de kommer ferdig kokt fra fiskehandleren.
Del avokadoene i to og fjern steinene. Ta ut avokadokjøttet med en skje og del dem i skiver. Vend dem i olje, sitron og salt. Stek dem på høy varme i en grill eller stekepanne.
Dressing:
Kjør alle ingrediensene til dressingen i en mikser.
Ved servering:
Anrett salat med avokado, reker og skalldyr på et fat. Hell sausen i midten (bruk gjerne en skål) og servér. Med servietter.
Forberedes på forhånd:
Rens og gjør klar salaten. Forbered reker og skalldyr. Lag dressingen.