top of page
Sjøkrepsbisque med marinerte haler og granateple
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
12 sjøkreps, kokte
2 lime, saft og skall
2 ss friske urter, hakkede, gjerne koriander og sitrontimian
1 løk, skrelt og i biter
1 gulrot, skrelt og i biter
2 ss tomatpuré
2 ss smør
3 dl hvitvin
4 dl vann
2 dl fløte
Salt og pepper
1 granateple
4 never urtesalat
Rens sjøkrepsen og marinér haler i limesaft og urter.
Surr løk, gulrot, sjøkrepsskall og tomatpuré i smør, i en kjele til det er godt brunet. Ha på vin og vann, og kok i 20 min. Sil kraften over i en mindre kjele. Ha fløte i suppen og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Del granateplet og ta ut frøene. Servér frøene sammen med haler, suppe og en frisk urtesalat.
Servér gjerne med limebåter og urteolje.
TITLE
bottom of page