top of page

Sjøkrepsbisque med marinerte haler og granateple

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

12 sjøkreps, kokte
2 lime, saft og skall
2 ss friske urter, hakkede, gjerne koriander og sitrontimian

1 løk, skrelt og i biter
1 gulrot, skrelt og i biter
2 ss tomatpuré
2 ss smør
3 dl hvitvin
4 dl vann
2 dl fløte
Salt og pepper

1 granateple
4 never urtesalat

Rens sjøkrepsen og marinér haler i limesaft og urter.
Surr løk, gulrot, sjøkrepsskall og tomatpuré i smør, i en kjele til det er godt brunet. Ha på vin og vann, og kok i 20 min. Sil kraften over i en mindre kjele. Ha fløte i suppen og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Del granateplet og ta ut frøene. Servér frøene sammen med haler, suppe og en frisk urtesalat.

Servér gjerne med limebåter og urteolje.

TITLE

bottom of page