Sjøkreps på puffet rispapir med løvetann

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
spro-ramslok--og-rommevafler-med-asparges.jpg
Sprø
ramsløk- og rømmevafler med asparges
12 vafler
Vafler
200 g fersk spinat
6 egg
6 ss sukker
1 ts salt
4 dl seterrømme
4 dl H-melk
3 ss ramsløkpuré
8 dl hvetemel
2 ts bakepulver
200 g smør, smeltet
Smør eller nøytral olje til vaffeljernet
Topping
16 stilker grønn asparges
Spirer
Salt
Pepper
1 ss smør eller olje til steking
Ramsløkdipp
1 boks crème fraîche
2 ss ramsløkpuré
1 håndfull spinat, finhakket
½ ts salt
¼ ts pepper
Forvell spinaten, press ut alt vannet og bruk en stavmikser for å mikse det til en puré.
Pisk egg, sukker og salt luftig i en stor bolle. Tilsett rømme, melk, spinat og ramsløkpuré. Bland godt sammen. Rør inn hvetemel og bakepulver til en jevn røre. Vend inn smeltet smør til slutt. La røren svelle i minst 15 minutter.
Varm opp vaffeljernet og smør det godt. Stek vaflene én og én til de er gylne og sprø.
Skyll aspargesen og knekk av den nederste delen. Stek dem raskt i panne med smør eller olje på middels høy varme i 2–3 minutter. Krydre lett med salt og pepper.
Rør sammen crème fraîche, ramsløkpuré, spinat, salt og pepper til en jevn krem.
Server hver vaffel med en god skje ramsløkdipp, asparges og spirer.
Sjøkrepssalat
8 sjøkrepshaler, renset (hvis du synes det blir i dyreste laget, kan du bruke reker)
2 ss majones
1 ts finrevet sitronskall
1 ts sitronsaft
1 ss finhakket gressløk
Salt og nykvernet pepper
Puffet rispapir
4 rispapirplater
Nøytral olje til fritering
Urteolje
1 bunt bladpersille
1 bunt kjørvel eller dill
1 dl nøytral olje
Topping
1 håndfull blandede friske urter (f.eks. kjørvel eller dill)
2 miniagurk, i tynne skiver
8 små løvetannblader (unge og milde)
Grønt pulver (f.eks. pulverisert tørket spinat, brennesle eller grønnkål)
Kok opp vann og trekk sjøkrepshalene i 2–3 minutter, til de er akkurat gjennomkokte. Avkjøl raskt i isvann og rens dem helt.
Grovhakk kjøttet og bland med majones, sitronskall, sitronsaft og finhakket gressløk. Smak til med salt og pepper. Settes kaldt til servering.
Varm nøytral olje i en liten gryte til ca. 180 °C. Klipp rispapir i mindre biter. Slipp dem ned i oljen én og én – de vil puffe opp umiddelbart. Ta dem raskt opp med en pinsett eller hullsleiv og la renne av på kjøkkenpapir.
Lag urteolje ved å kjøre urtene og oljen i en blender til helt glatt. Varm opp oljen og urtene, og sil oljen gjennom et finmasket filter eller kaffefilter.
Ha en skje sjøkrepssalat på hver bit puffet rispapir. Drypp over litt urteolje.
Topp med friske urter, miniagurk, løvetannblader og et lite dryss grønt pulver.