Sjøkreps glasert med pepper
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 store sjøkreps
Olje til steking
Salt
2 plommetomater
1 ss honning
1/2 vaniljestang
100 g petit pois eller frosne grønne erter
1 sitron
2 ss olivenolje
1 ss dill, finhakket
1 dl kalv- eller oksekraft, innkokt
1 ss rosepper, knust i en morter
1 ss sort pepper, knust i en morter
Vri hodet av sjøkrepsen. Skrell halen. Skjær et snitt på langs med en kniv og fjern strengen. Stek dem 10-15 sek med undersiden ned i en varm panne med olje. Strø over litt salt.
Kutt noen snitt i plommetomatene. Ha dem i fosskokende vann i ca 10 sek, til skallet løsner. Avkjøl i isvann. Ta vekk skallet og del tomatene i fire. Fjern innmaten og kutt tomatkjøttet i små biter. Ha det over i en kjele med honning, vaniljestang delt i to og en klype salt. Kok til sirupkonsistens.
Ta ertene ut av belgen. Kok dem 15 sek i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. Ta ut den innerste kjernen i ertene, det er denne som brukes. Riv skallet av en sitron og ha i en kjele med olivenolje. Varm opp og tilsett petit pois. Avkjøl og tilsett dill og salt.
Varm opp kalvekraft. Tilsett pepper. Smak eventuelt til med litt salt. Hell en spiseskje med varm kraft over krepsen når den serveres.