Sjøkreps ‘tutti frutti’
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 sjøkreps
Salt og pepper
Olje til steking
2 pasjonsfrukt
1 rød grapefrukt
1/2 papaya
4 vårløk
1 lime
2 ss olivenolje
En liten neve salat, frisk
Basilikum
Vri hodet av krepsen. Skrell halene. La gjerne den nederste delen sitte igjen. Kutt et snitt langs ryggraden og ta ut strengen. Strø over salt og pepper. Stek krepsen 2-3 min i en varm panne med olje.
Del pasjonsfrukt i to. Skrap ut frø og ha dem i en bolle. Skjær vekk skallet på grapefrukt med en kniv. Bruk en liten kniv til å skjære ut fileter frie for hinner og bittert hvitt skall. Ha filetene over i bollen, sammen med papayakjøtt kuttet i små biter. Snitt vårløk i tynne skiver. Skyll dem godt i kaldt vann og ha sammen med resten av ingrediensene. Press over saften av 1 lime og tilsett olivenolje. Rør godt sammen.
Hell saus over den varme sjøkrepsen. Servér med en frisk salat med basilikum.