Sitrusglasert ribbe
![chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg](https://static.wixstatic.com/media/a6e68a_d5339cb9afc84d299f075eed2a75a1cd~mv2.png/v1/fill/w_600,h_680,al_c,q_95,enc_avif,quality_auto/chorizorulademedruccolaogurteromme.png)
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g ribbe, hel bit
Saft av 2 sitroner
Saft av 2 appelsiner
1 ts sukker
Salt og pepper
8 kamskjell
Olje til steking
2 persillerøtter
1 vaniljestang
5 dl melk
1 ss mascarpone
Salt
Legg ribben med skinnet ned i en langpanne. Hell over 1 dl vann og dekk til med aluminiumsfolie. Ha i ovn i 30 min på 180 °C. Ta av folien og snu ribben. Stek videre på 180 °C i 40 min. Skru temperatur opp til 200 °C og stek til svoren er sprø.
Kok opp sitron og appelsinsaft. Ha i sukker. Kok til sirup. Del ribben i fire biter og glasér i sirup før servering.
Ha salt og pepper på kamskjellene og stek 30 sek på hver side i olje.
Skrell persillerøttene og kutt i biter. Kok dem helt møre i melk. Kjør til glatt puré med litt av melken og mascarpone. Smak til med salt.