top of page
Sitrusbakte gulrøtter med gressløkkrem
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 kg pene gulrøtter
2 ss sukker
3 sitroner
1/2 dl eplecidereddik
1 dl vann
2 ss smør
2 dl seterømme
2 dl gressløk, grovhakket
2 ss sitronsaft
1 ts flaksalt
1 dl valnøtter, finhakkede
2 ss finhakket gressløk
1 sitron, revet skall
Skyll gulrøttene godt og skrell dem. Kok sukkeret til lys karamell. Tilsett saften av sitron, eddik og vann. Legg gulrøttene flatt utover en ildfast form. Hell over sitruslaken. Bak gulrøttene på 200 °C til væsken er fordampet (gulrøttene skal ikke være brent). Ta gulrøttene ut av ovnen og vend inn smøret.
Kjør rømme, gressløk, sitron og salt sammen i mikser.
Dryss over valnøtter, finhakket gressløk og sitronskall til slutt.
TITLE
bottom of page