top of page

Sitrusbakte gulrøtter med gressløkkrem

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 kg pene gulrøtter
2 ss sukker
3 sitroner
1/2 dl eplecidereddik
1 dl vann
2 ss smør

2 dl seterømme
2 dl gressløk, grovhakket
2 ss sitronsaft
1 ts flaksalt

1 dl valnøtter, finhakkede
2 ss finhakket gressløk
1 sitron, revet skall

Skyll gulrøttene godt og skrell dem. Kok sukkeret til lys karamell. Tilsett saften av sitron, eddik og vann. Legg gulrøttene flatt utover en ildfast form. Hell over sitruslaken. Bak gulrøttene på 200 °C til væsken er fordampet (gulrøttene skal ikke være brent). Ta gulrøttene ut av ovnen og vend inn smøret.
Kjør rømme, gressløk, sitron og salt sammen i mikser.
Dryss over valnøtter, finhakket gressløk og sitronskall til slutt.

TITLE

bottom of page