Scampitempura med mangoaioli
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g rå scampi ferdig renset
1 kinesisk hvitløk
1 dl solsikkeolje
1 ss maisennamel
3 ss hvetemel
1 ts bakepulver
1 klype salt
1 l solsikkeolje til fritering
Mangoaioli:
2 eggeplommer
1 kinesisk hvitløk
1 ss dijonsennep
1 ss sitronsaft
5 dl solsikkeolje
½ mango finkuttet
Salt og Pepper
1. Stek scampi og finhakket hvitløk i solsikkeolje.
2. Tre scampien på spidd.
3. Bland maisennamel, hvetemel, bakepulver og salt og spe med vann til konsistensen blir som en pannekakerøre.
4. La røren svelle i ca. 15 minutter.
5. Dypp scampispiddene i tempurarøren.
6. Frityrstek dem i solsikkeolje på 170°C til de er gylne.
Mangoaioli:
1. Visp eggeplommer, hvitløk, sennep og sitronsaft.
2. Spe med solsikkeolje litt og litt i en tynn stråle til aiolien tykner.
3. Spe med litt vann hvis den blir for tykk.
4. Tilsett mango og smak til med salt og pepper.