top of page

Scampi- og krabberuller

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1/4 ts salt
3/4 ts sort pepper
2 ss fishsauce
1 egg
1 dl tørket sopp wood mushrooms, shiitake, bløtlagt og skåret i skiver
1 bunt tynne risnudler, bløtlagte og i biter
1 sjalottløk, hakket
3 vårløk, finsnittet
1 1/2 dl raspet jicama (minner om nepe)
375 g scampi, hakket
125 g krabbekjøtt
450 g svinekjøtt, kokt og i biter

5 ss sukker
5 kopper varmt vann

Ca 20 rispapir
Olje til fritering

Salat og urter til servering
2 dl god dipsaus

I en stor bolle piskes salt, pepper, fishsauce og egg sammen. Vend i sopp, nudler, løk, vårløk, jicama (eller nepe), scampi, krabbe og svinekjøtt.
Bland sukker og vann i bolle til alt sukkeret er oppløst i vannet.
Dypp et rispair av gangen i sukkervannet til de er myke nok til og rulle. Ha på litt fyll og rull sammen. Fritér rullene i olje ved ca 180 °C til de er gjennomstekte og er sprø.
Servér rullene med salat, urter og dipsaus.

Rullene rulles inn sammen med salaten og urtene før de dyppes i sausen. Dette er en typisk måte å spise på i Vietnam.

bottom of page