Sashimi av kamskjell med øldampede blåskjell
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 løk, grovhakket
2 hvitløkfedd, pressede
2 ss smør
1/2 sitron
Et par dl av samme øl du serverer ved siden av
20-25 blåskjell
Ingefærsoyasaus:
1 tomme frisk ingefær, revet
4 ss soyasaus
1 lime, saften
1 liten knert wasabi el revet pepperot
1 sjalottløk, finhakket
1/2 agurk
1 lime
4 friske kamskjell i skiver
Fres løk og hvitløk i smør. Ha i saften av 1 sitron og øl. Kok opp og legg i blåskjellene. Legg på lokk og og damp til dem åpner seg. Ta skjellene ut med en hullsleiv. Kok kraften opp igjen og reduser til ønsket smak. Rens skjellene og varm dem i kraften igjen ved servering.
Bland sammen alle ingrediensene til ingefær-soyasausen.
Skrell agurken. Lag små kuler med et noisettejern eller kutt i pene små firkanter. Press over limesaft.
Anrett kamskjell-skivene på iskalde tallerkener. Hell over noen skjeer med ingefærsoyasaus og ha på agurk. Varm opp blåskjellene i kraften og legg på de varme blåskjellene rett før servering.
Topp gjerne retten med rogn, gjerne en røkt eller godt saltet variant!
Server gjerne med nystekt brød ved siden av.