top of page

Sashimi av kamskjell med øldampede blåskjell

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 løk, grovhakket
2 hvitløkfedd, pressede
2 ss smør
1/2 sitron
Et par dl av samme øl du serverer ved siden av
20-25 blåskjell

Ingefærsoyasaus:
1 tomme frisk ingefær, revet
4 ss soyasaus
1 lime, saften
1 liten knert wasabi el revet pepperot
1 sjalottløk, finhakket

1/2 agurk
1 lime

4 friske kamskjell i skiver

Fres løk og hvitløk i smør. Ha i saften av 1 sitron og øl. Kok opp og legg i blåskjellene. Legg på lokk og og damp til dem åpner seg. Ta skjellene ut med en hullsleiv. Kok kraften opp igjen og reduser til ønsket smak. Rens skjellene og varm dem i kraften igjen ved servering.
Bland sammen alle ingrediensene til ingefær-soyasausen.
Skrell agurken. Lag små kuler med et noisettejern eller kutt i pene små firkanter. Press over limesaft.
Anrett kamskjell-skivene på iskalde tallerkener. Hell over noen skjeer med ingefærsoyasaus og ha på agurk. Varm opp blåskjellene i kraften og legg på de varme blåskjellene rett før servering.

Topp gjerne retten med rogn, gjerne en røkt eller godt saltet variant!
Server gjerne med nystekt brød ved siden av.

TITLE

bottom of page