top of page

Sardiner med potetbrandade

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

100 g klippfisk uten skinn og bein
500 g poteter
100 g smør
Salt og pepper
4 fedd hvitløk, finhakket
4 vaktelegg
1 ts sesamfrø
1–2 bokser sardiner

Vann ut klippfisken over natten og kok den i 10 minutter. Skrell og kok potetene møre. Mos poteter og klippfisk, tilsett halvparten av smøret og bland godt. Krydre med salt og pepper.
Stek hvitløken sprø i panne. Bland halvparten inn i puréen (brandade).
Kok vakteleggene i 11 minutter. Rist sesamfrøene raskt.
Anrett brandade på tallerkenen, legg sardiner oppå og ett vaktelegg ved siden av. Dryss over sesamfrø og resten av hvitløken. Smelt resten av smøret og fordel over som saus.

TITLE

bottom of page