top of page

Salat med røkt makrell og
rips-vinaigrette

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4 porsjoner

Rips-vinaigrette:

1 dl rips
Litt sitronsaft
1 ts flytende honning
1 dl nøytral olje
Salt og pepper
2 hjertesalater
2 røkte makrellfileter
1/2 agurk i skiver
4 reddiker i skiver
2 ss hakket gressløk

Passér ripsene gjennom en sikt.

Tilsett sitronsaft og honning, og pisk inn oljen.Smak til med salt og pepper.Del opp hjertesalatene, og skyll bladene i kaldt vann.Rist av vannet, og tørk bladene i en salatslynge.

Anrett salat, makrell, agurk og reddiker på tallerkener og hell over dressing.Dryss over gressløk og server.

Server med et godt brød. Nystekt makrell smaker også godt å servere i denne salaten.

bottom of page