Salat med kremede morkler
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g ferske morkler, eller 50 g tørket, lagt i bløt over natten
2 ss smør
1 ss sjalottløk, finhakket
2 ss crème fraîche
1 ss kalvekraft
Maldonsalt
4 vaktelegg
olje til steking
8 vårgulrøtter
En neve frisk salat
1 ss olivenolje
Frisk parmesan
Frisk timian
Brød til servering
Fjern den seige stilken på morklene. Del resten i biter og børst dem rene. Kok opp vann og ha på morklene. Kok opp og ta ut morklene. Kok opp nytt vann og gjenta prosessen. Tørk morklene. Stek dem i smør i en panne. Tilsett sjalottløk, crème fraîche og kalvekraft. Kok til kremkonsistens og smak til med litt salt.
Stek vakteleggene på svak varme i en panne med olje. Skrell gulrøtter og kok dem møre i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann.
Vask salaten. Bland morkler, salat og gulrøtter. Hell over en skje med olivenolje. Fordel på fire tallerkener. Ha på vaktelegg. Riv over parmesan og frisk timian. Servér med brød ved siden av.