top of page

Roastbiff av lammeplomme

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Pepper, sort og salt
400 g lammeplomme
Olje til steking
2 ss sennep, grov

200 g små poteter
1 ss majones
1 ss rømme
1 ts sitronskall, revet
1 sjalottløk
4 biter sild

1 agurk
2 ss tykk yoghurt (gresk eller tyrkisk)
1 fedd hvitløk
1 lime

1 avokado
4 vårløk

Ha pepper og salt på lammekjøttet. Brun det godt på alle sider i en panne. Stek det videre i ovn på 120 °C. Bruk termometer og ta ut kjøttet når det har kjernetemperatur på 54 °C. Pensle med sennep. Avkjøl og skjær i tynne skiver.
Kok poteter helt møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og damp dem tørre. Avkjøl og bland med majones, rømme, sitron og finhakket løk. Kutt sild i små biter og strø over.
Skrell agurk og kutt i tynne strimler. Bland med yoghurt, presset hvitløk og saft av 1 lime.
Kutt avokado i skiver. Rens vårløken og kutt i mindre biter.
Anrett lammekjøttet med potetsalat, tzatziki, vårløk og avokado på tallerken.

TITLE

bottom of page