Ristet foie gras med rødbetevariasjon og ruccula
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Rødbetegelé:
2 gelatinplater
2 dl rødbetelake
1 ss sukker
1 ss eddik
Limeglaserte rødbeter:
4 små rødbeter, kokte og i biter
4 ss honning
2 lime, revet skall og saft
Fritert rødbete:
1 rødbete i strimler
Olje til fritering
4 skiver foie gras
Maldonsalt og pepper
Salt og pepper
Ruccula til pynt
Rødbetegelé: Legg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp laken og smak til med sukker og eddik. Rør i gelatin, hell i en skål og sett kaldt. Kutt opp i biter ved servering.
Limeglaserte rødbeter: Ha rødbeter og honning i en kjele og varm opp. Smak til med revet skall og saft fra lime. Bruk honningen som saus til retten.
Fritert rødbete: Varm opp oljen til 190 °C og fritér rødbetestrimlene. Ta opp strimlene med hullsleiv og salte lett.
Stek foie gras i teflonpanne på middels varme til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Pynt retten med ruccula.
Pynt gjerne med spiselige blomster, små salatblader eller og krydderurter.