top of page

Ristet foie gras med rødbetevariasjon og ruccula

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Rødbetegelé:
2 gelatinplater
2 dl rødbetelake
1 ss sukker
1 ss eddik

Limeglaserte rødbeter:
4 små rødbeter, kokte og i biter
4 ss honning
2 lime, revet skall og saft

Fritert rødbete:
1 rødbete i strimler
Olje til fritering

4 skiver foie gras
Maldonsalt og pepper
Salt og pepper
Ruccula til pynt

Rødbetegelé: Legg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp laken og smak til med sukker og eddik. Rør i gelatin, hell i en skål og sett kaldt. Kutt opp i biter ved servering.
Limeglaserte rødbeter: Ha rødbeter og honning i en kjele og varm opp. Smak til med revet skall og saft fra lime. Bruk honningen som saus til retten.
Fritert rødbete: Varm opp oljen til 190 °C og fritér rødbetestrimlene. Ta opp strimlene med hullsleiv og salte lett.
Stek foie gras i teflonpanne på middels varme til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Pynt retten med ruccula.

Pynt gjerne med spiselige blomster, små salatblader eller og krydderurter.

TITLE

bottom of page