Riskrem brulée

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6 porsjoner
Brulée:
1 dl fløte
2 dl melk
Revet skall av 1/2 appelsin
3 nellikspiker
1 kanelstang
2–3 kardemommekapsler (ev. 1/2 ts malt kardemomme)
1 ss honning
2 dl ferdigkokt grøt
5 eggeplommer
3–4 ts brunt sukker
Sitrussalat:
3 appelsiner eller 6 klementiner
2 ss honning
1 dryss flaksalt
Revet skall av 1/2 appelsin
En klype malt kanel eller kardemomme
(bruk gjerne frøene fra kardemommekapslene
som kokes med riskremen)
Tips:
Sitrussalaten kan gjerne toppes med en skje appelsin- eller aprikossorbet.
Brulée:
Varm opp fløte og melk med alle krydderiene og honning. La det trekke i 15–20 minutter. Ta ut krydderiene. Tilsett grøten og varm opp under omrøring. Dra kjelen av plata og rør inn eggeplommene. Fordel røren i 6 former. Stek bruléen på 100 °C i 35 minutter, eller til den setter seg.Hell sukker i formene og vend rundt for å fordele sukkeret. Hell overflødig sukker av igjen. Bruk helst en skjære-/bruleebrenner. Brenn sukkeret til karamell. En glovarm ovn (230 °C) med grillelementet på, fungerer også. Sett i så fall formene høyt i ovnen opp mot grillen og følg nøye med.
Sitrussalat:
Del appelsiner i fileter. Bland med flytende honning, salt, skall og kanel rett før servering.
Forberedes på forhånd:
Riskrem bruléen kan stekes ferdig, men ikke svi den av med sukker.
Ved servering:
Bland sammen sitrussalaten og anrett på tallerken. Svi av bruléen og servér straks.
