top of page

Ribbe og wok

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

500 g tynnribbe
1 dl vann

Marinade:
1 dl østersaus
2 ss salt soyasaus (Kikkoman)
2 ss sitronsaft

4 bok choi (asiatisk kål-salat) eller 1 kinakål
2 ss sesamolje
2 ss chili, i tynne skiver
2 ss sitrongress, finhakket (kun det hvite)
1/2 dl peanøtter, grovhakket
2 ss salt soyasaus (Kikkoman)
1 ss østersaus
1 lime

Ha ribba i en langpanne med 1 dl vann og dekk med aluminiumsfolie. Sett ribba i ovnen og la den dampe 30 min på 180 °C. Ta av folien og hell kraften over i en kjele. Sett ribba tilbake i ovnen og la den steke på 180 °C til svoren er sprø. Avkjøl ribba noe. Del den i fire biter. Pensle kjøttet med marinaden (ikke svoret) og varm opp i ovnen ved servering.
Del bok choi eller kinakål i mindre biter. Finn frem resten av ingrediensene. Varm opp en wok- eller stekepanne. Stek bok choi 10-15 sek i sesamolje. Ha i chili, sitrongress, peanøtter, soyasaus, østersaus og saften av 1 lime. Servér straks med ribba på toppen.
Hvis du skal servere hele menyen til flere gjester er det greit å gjøre klart så mye som mulig på forhånd. Stek ribba ferdig. Sett frem alle ingrediensene til woken. Dermed er det bare å wokke og å varme ribba i ovnen. Enkelt!

bottom of page