Rekesalat med gioggiabeter
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 gioggiabeter eller rødbeter
2 ss olivenolje
1 lime
1 appelsin
1 ss honning
1 ts salt
600 g reker, ferske
1/2 agurk
4 sjalottløk
1 dl crème fraîche
2 ss dill, frisk finhakket
Kok gioggiabeter/rødbeter helt møre i lettsaltet vann. Avkjøl. Skrell betene med en kniv eller potetskreller. Skjær dem i skiver. Bland sammen olje, limesaft, appelsinsaft, honning og salt. Pensle hver enkelt skive med marinaden.
Skrell reker. Kutt agurk i små biter, og finkutt sjalottløk. Bland agurk og sjalottløk med creme fraiche og dill. Legg reker og gioggiabeter lagvis om du ønsker det.
Riv 2 skiver loff i små biter. Legg dem på et brett og ha på noen dråper god olivenolje. Strø over litt flaksalt og stek i ovn på 160 °C til loffen er lysebrun og sprø. Strø over rekene på tallerken.