top of page

Reinsdyrbuljong med Gyoza

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Buljong:
2,5 kg reinsdyrbein og avskjær
4 l kaldt vann
10 einebær
200 g stekt sopp
1 tomme ingefær, delt i skiver
1 stjerneanis
1 liten neve reinlav
Soyasaus

Fyll:
200 g reinsdyr eller viltkjøttdeig
1 neve stekt sopp
2 dl finhakket spisskål
1 sjalottløk
1 dl fløte
1 bit norsk fast ost, som Stølsost eller StoreVelten fra Rueslåtten, e.l.
Flaksalt

Gyozadeig:
240 g mel
Cq 1,5 dl kokende vann
¼ ts salt
2 ss maizena, til utkjevling
Vann til å lime sammen gyozaene

Brun beina godt på 200 C i ovnen. Ha bein og kaldt vann i en vid kjele. Kok opp. Bruk en øse til å fjerne skum og urenheter.
Ha i einebær, sopp, ingefær, stjerneanis og reinlav. La kraften småkoke/trekke i 4,5 timer. Sil. Kok kraften inn til halvparten. Smak til med soyasaus.

Fyll:
Stek kjøttdeigen. Ha i sopp, kål og sjalottløk og fres det til det blir mykt.
Tilsett fløte og ost.
Kok opp og smak til med salt. Avkjøl.

Gyozadeig:
Kjør ingrediensene til deigen sammen i en kjøkkenmaskin. Elt videre for hånd til det blir en jevn og smidig deig. Legg deigen kaldt i minst 20 minutter.
Kjevle ut deigen til små runde emner på ca. 10 cm diameter. Ha på ca. 1 ss fyll. Lim kantene igjen med vann. Om ønskelig kan kantene dekoreres med små kantebrett.
Damp eller trekk gyoza i lettsaltet vann.
Server dem i varme tallerkener med rykende varm buljong over.

Server gjerne med kokte linser, biter av spekeskinke og vårløk i buljongen for ekstra tekstur.

bottom of page