top of page

Røyefilet med persilleglasert persillerot

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g persillerøtter

1 ss sukker
1 ss kyllingkraft el vann
3 ss smør
1 ss salt
1 dl persille, finhakket

4 fileter av ishavsrøye el fjellørret
Salt og pepper
Olje og smør til steking

Skrell persillerøttene. Kutt i lange strimler og kok møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og damp røttene tørre.
Kok sukker til lys karamell. Tilsett kyllingkraft og visp inn smør og salt. Vend inn persillerøttene og tilsett finhakket persille rett før servering.
Renskjær røyefiletene og fjern bein. Dryss over godt med salt. Stek med skinnet ned på middels varme til skinnet er sprøtt.

Finhakk avskjæret fra fisken og bland med god rømme, finhakket gressløk og salt.

TITLE

bottom of page