top of page

Røkt skinke

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 sitron
200 g eller 8 tynne skiver god røkt skinke
2 ss olivenolje

4 snacktomater
2 fedd hvitløk
1 ss sennep, grov
1 dl kesam

40 g pinjekjerner
1 rødløk
2 ss olivenolje
1 ts salt

Friske urter og noen blader salat

Riv skallet av sitronen med et zestjern. Pensle skinken med sitron og olivenolje.
Kutt et snitt i tomatene. Ha dem 15 sek i fosskokende vann. Avkjøl straks i isvann. Flå tomatene og hul dem ut. Press hvitløk og bland med sennep og kesam. Smak til med litt salt og sitronsaft. Fyll tomatene med krem.
Rist pinjekjerner lysebrune i en panne. Bland med finkuttet rødløk, olje og salt.
Riv urter og salat. Skyll i kaldt vann.
Anrett skinkeskivene på tallerken med tomater, urtesalat og pinjekjerner.

TITLE

bottom of page