top of page
Røkt blåkveite med fylt plommetomat og safranskum

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 plommetomater
4 skiver loff
4 ss pesto
4 ss parmesan, revet
2 ss smør
2 dl god blåskjellkraft
1/2 dl kremfløte
1 g safran
Salt og pepper
300 g røkt blåkveite, i skiver
Noen blåskjell fra kokingen
Urter og salatblader til pynt
Kutt av bunnen på tomatene og ta ut innmaten. Skjær kantene av loffskivene og kutt de i små terninger. Stek brødterningene i teflonpanne og vend inn pesto, parmesan og smør. Fyll tomatene med fyllet og varm i ovn på 180 °C i ca 20 min.
Kok opp blåskjellkraft med fløte og safran. Smak til med salt og pepper. Skum opp sausen ved servering.
Legg ut fiskeskivene på fire tallerkener og servér med tomat og safranskum. Pynt med blåskjell, urter og salatblader.
Servér gjerne med litt kaviar til.
bottom of page