Røkelakskake med kaviar og dill
![chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg](https://static.wixstatic.com/media/a6e68a_4198105d1bbd42cf9589c0f8c96393bf~mv2.png/v1/fill/w_489,h_554,al_c,q_95,enc_auto/chorizorulademedruccolaogurteromme.png)
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Pumpernikkel
3 dl lettrømme
200 g urtekremost
3 ss majones
4 ss sitronsaft
1 dl tørr hvitvin
200 g røkelaks
5 gelatinplater
2 eggehviter
2 ss dill, finhakket
Salt og pepper
4 ss kaviar
Dill til pynt
Legg pumpernikkel i en springform (eller porsjonsformer) slik at det dekker bunnen helt.
Bland sammen rømme, ost og majones og rør til en jevn saus. Kjør sitronsaft, hvitvin og laks i kjøkkenmaskin til en jevn masse. Tilsett rømmesausen.
Løs opp gelatin i 2 ss varmt vann. Pisk eggehvitene til stivt skum. Bland sammen laksemassen og gelatinen. Vend inn eggehvitene sammen med dill. Smak til med salt og pepper. Hell blandingen i formen og sett i kjøleskap til massen har stivnet.
Pynt med skiver av røkt laks, dill og kaviar ved servering.
Servér gjerne med rucculasalat og urteolje.