Røkelakskake med kaviar og dill
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Pumpernikkel
3 dl lettrømme
200 g urtekremost
3 ss majones
4 ss sitronsaft
1 dl tørr hvitvin
200 g røkelaks
5 gelatinplater
2 eggehviter
2 ss dill, finhakket
Salt og pepper
4 ss kaviar
Dill til pynt
Legg pumpernikkel i en springform (eller porsjonsformer) slik at det dekker bunnen helt.
Bland sammen rømme, ost og majones og rør til en jevn saus. Kjør sitronsaft, hvitvin og laks i kjøkkenmaskin til en jevn masse. Tilsett rømmesausen.
Løs opp gelatin i 2 ss varmt vann. Pisk eggehvitene til stivt skum. Bland sammen laksemassen og gelatinen. Vend inn eggehvitene sammen med dill. Smak til med salt og pepper. Hell blandingen i formen og sett i kjøleskap til massen har stivnet.
Pynt med skiver av røkt laks, dill og kaviar ved servering.
Servér gjerne med rucculasalat og urteolje.