Rødbete med linfrø og pepperrot
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
½ kg kokte rødbeter
1 dl linfrø
½ dansk rugbrød
2 dl kremost
2 ss majones
1 sitron
1 bit pepperrot
2 ss extra virgin olivenolje
Salt og pepper
Del de kokte rødbetene i båter og bak dem videre i ovnen på 160 °C i 2-3 timer for å fjerne fuktigheten og intensivere den søte betesmaken. Rist linfrøene i varm panne. Skjær rugbrødet i skiver og stikk ut 12 runde pletter på 3-4 cm i diameter. Dekk til brødskivene så de ikke blir tørre. Bland kremosten med majones, litt sitronsaft og salt. Smak til med finrevet pepperrot. Det skal være litt trøkk i smaken. Fyll kremen i en sprøytepose. Hakk rødbetene fint og smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft. Form rødbetemassen til små kuler med samme diameter som brødskivene. Fordel pepperrotkremen på brødskivene og topp med rødbetekulene. Dryss over linfrø og servér.