Råmarinert laks med selleripure
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Selleripure:
400 g knollselleri, skrelt og kuttet i små biter
200 g mandelpotet, skrelt og kuttet i små biter
100 g smør
6 dl melk
Salt
1/1 agurk
400 g laksefilet, gjerne salma
Marinade:
4 ss fersk estragon, finhakket
1 vårløk, finhakket
1/2 sitron, saften
1 dl god olivenolje
1 ts flaksalt
Fres selleri og potetbitene i 50 g smør uten at de får farge. Tilsett melk og kok til bitene er helt møre. Kjør sellerien sammen med litt av kokemelken til pure i en blender. Visp inn resten av smøret og smak til med salt.
Kutt agurk i tynne strimler, gjerne med en mandolin. Del laksen i tynne skiver. Bland ingrediensene til marinaden og hell over fisk og agurk.
Server selleripureen på varme tallerken og legg på fisk og agurk. Topp med noe sprøtt, gjerne selleri eller potetchips.