Råmarinert laks
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
2 ss olje, extra virgin
2 salatløker, renset og i tynne skiver
1 ss sukker
1 ts havsalt
1 ss sherryeddik
1 appelsin
200 g laksefilet
1/2 liten fennikel, renset og skåret i tynne skiver
2 ts salte kapers, skylte og avrente
1 plommetomat, delt i to og skåret i tynne skiver
2 ts bladpersille, finhakket
2 ts mynteblader, finhakket
2 ts kjørvelblader, grovhakket
En klype hvit pepper, grov
Varm opp olje i en stekepanne med tykk bunn, tilsett løk og fres den over middels varme i 1 min. Tilsett sukker og salt, skru ned varmen og stek i 2 min, til løken begynner å karamellisere seg. Rør inn eddik og la småkoke i 30 sek til. Sett løken til side.
Skjær en skalk av appelsinen. Sett appelsinen med snittflaten ned på en fjøl og bruk en tynn, skarp kniv til å skjære av skallet og det hvite på appelsinen. Skjær mellom hver båt slik at du deler den i fine, rensede fileter. Vær nøye med å fjerne alt det hvite, ellers kan appelsinen smake bittert og ødelegge smaken av fisken.
Skjær fisken i løvtynne skiver med en skarp kniv, og legg dem på serveringsfat. Legg over appelsinbåter, fennikel, kapers og tomat. Topp med løk, og dryss over friske urter og pepper.