Rå oksefilet med sursøte reddiker
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Marinade:
2 ss ketjap manis (søt soyasaus)
1 1/4 dl tørr risvin eller sherry
1 ss sukker
1/2 ss sesamolje
2 ss soyasaus, lys
2 ss kinesisk eddik, sort
2 ss korinader, hel
1 ss kummin
500 g indrefilet av okse
Sursøt reddiksalat:
3 hvitløkfedd, skrelte
1 ss olje, extra virgin
4 store røde reddiker i tynne skiver
1 liten rødløk i tynne skiver
4 ss rødvinseddik
2 ts sukker
1 ss havsalt
2 ss vegetabilsk olje
1 skvett olje, extra virgin
Bland alle ingrediensene til marinaden godt sammen. Legg kjøttet i en bolle, gni det godt inn med marinade og sett det kjølig i minst 3 timer.
Lag salaten: Knus hvitløk i en morter. Tilsett olje og bland til en masse. Legg den i en bolle, og bland inn resten av salatingrediensene. Dekk til og sett det kjølig i minst 1 time.
Varm stekeovnen til 220 °C. Ta kjøttet opp og rist av overflødig marinade. Varm olje i en tykkbunnet panne. Stek kjøttet i ca 2 min til det er godt brunet på den ene siden. Snu kjøttet og stek noen sek på den andre siden for å holde på kjøttsaftene.
Legg kjøttet over i en liten langpanne og stek i ovn i ca 2 min. Kjøttet skal være rått inni. Ta pannen ut av ovnen, dekk med aluminiumsfolie og la det stå lunt i 10 min.
Rett før servering: Skjær kjøttet i 1 cm tykke skiver og legg dem på fat. Legg på sursøt reddiksalat og drypp over resten av marinaden som saus.