Potetrull med chili og urter
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g poteter
100 g smør
2 ss sennep, grov
1 ss timian, frisk
1 ss chilipulver
1 ts paprikapulver
1 eggeplomme
Salt og pepper
50 g store spinatblader
Sesamfrø
Vask og skrell poteter. Kok dem møre i vann uten salt. Sil av vannet og damp potetene til de er tørre. Mos potetene med en rotmoser og del blandingen i to.
I den ene tilsettes, grov sennep, frisk timian, chilipulver, paprikapulver, salt og pepper. I den andre delen tilsettes 1 eggeplomme, salt og pepper.
Stryk potetmassen uten smakstilsetninger i et tynt lag utover et bakepapir. Legg så på spinatblader, deretter den andre potetmassen og rull sammen til en pølse. Pensle med eggeplomme og strø over sesamfrø. Stek potetene i ovn på 235 °C i 7-8 min eller til den er lysebrun. Del i skiver og servér straks.
Kok et par rødbeter helt møre i lettsaltet vann. Skrell dem og kutt i biter. Kok opp med 2 ss sukker og saften av en sitron. Visp 1 ss smør rett før den serveres som saus til potetene.