top of page

Potetpurèsuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

5

200 g rå scampi
40 g løk
40 g purre
30 g gulrot
40 g sellerirot
500 g rå potet
20 g margarin
Ca. 1 liter varm hønse/kyllingkraft
Salt
Pepper
1 dl kremfløte
½ dl Crème fraîche
2 ss gressløk finhakket

Skyll og rens grønnsaker og poteter.
Legg potetene i kaldt vann så de ikke blir brune.
Del grønnsakene i små biter og fres dem i margarin. Del potetene i terninger på 2 x 2 cm.
Hell varm kraft over grønnsaker og poteter og la det koke i ca. 30 min.
Kjør alt med en stavmikser, og gi suppen et raskt oppkok. Det er viktig å IKKE tilsette salt før potetene er most, ellers blir alt seigt.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett kremfløte og Crème fraîche.
Tre scampi inn på spyd så stek de i en stekepanne med olje, 2-3 min på hver side.
Pynt med gressløk eller andre urter.

TITLE

bottom of page