top of page

Posjert skatevinge

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g skatevingefilet

7 dl hvitvin eller vann
1 ts salt
1 ts hvitvineddik
1 laurbærblad
5 sorte pepperkorn

Saften av 3 blodapppelsiner
1 ts sukker
125 g smør, usaltet
Salt

1 blodappelsin
50 g pistasjnøtter
En neve friske salatblader

Del skatevinge i fire like store porsjoner.
Kok opp hvitvin, salt, hvitvineddik, laurbær og pepper i en vid kjele. Legg i skatevingene og la de trekke i 4-6 min.
Kok saft av appelsiner og sukker inn til ca 3 ss er igjen. Pisk inn smør i klatter. Smak til med sukker og salt.
Skjær vekk skallet på appelsinen med en kniv. Skjær ut fileter frie for hinner og bittert hvitt skall. Ha filetene og nøttene i smørsausen rett før servering.
Anrett fisken på tallerken. Hell over saus og pynt med friske salatblader.

TITLE

bottom of page