Piggvar posjert i soyasaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g piggvarfilet
5 dl soyasaus, mild
1 ss ingefær, revet
1 ts rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk
4 små gulrøtter, skrelt
4 avokado
2 sitroner
1 dl solsikkeolje
1 ts salt
1 ts sukker
1 bok choi eller 1/4 kinakål
Renskjær fisken og skjær av skinnet.
Kok opp soyasaus. Tilsett krydderne og gulrøtter. Skru ned varmen og legg i fisken. La den trekke på ca 80 °C, i 8-10 min.
Del avokado i to og fjern steinen. Grav ut fruktkjøttet med en skje. Kutt hver halvdel i tynne skiver.
Riv skallet fra sitronene på et rivjern. Bland med solsikkeolje, salt og sukker. Press 1 av sitronene over avokadokjøttet.
Kutt bok choi i tynne strimler. Anrett avokado og bok choi på fire tallerkener. Ta gulrøttene ut av soyalaken og kutt dem i skiver. Legg fisken på tallerken. Hell over gulrøtter og soyasjy. Avslutt med sitronolje.