top of page

Piggvar i blomkål- og pistasjsuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 blomkål
1 ltr vann
5 dl melk

100 g pistasjnøtter, ristet
2 ss smør
Salt

600 g piggvarfilet
Olje og smør til steking

2 vårløk
Noen dråper olje med nøttesmak

Kutt blomkål i buketter. Kok dem møre i vann og melk. Kjør blomkål i mikser med pistasjnøtter og smør. Spe med kokevannet til det blir suppekonsistens. Smak til med salt.
Del piggvar i fire like store biter. Stek lysebrun i olje og smør.
Fordel suppa på fire skåler. Legg i fisken. Dryss over vårløk og drypp over noen dråper med nøtteolje.

Hvis du kjøper hel piggvar kan det være at det følger med rogn. Stek rogna sammen med fisken.

bottom of page