top of page

Pastinakkrøsti med grønn pepper

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 pastinakker
2 poteter
2 egg
4 ss sammalt hvetemel
3 sjalottløk
50 g smør
2 ss balsamicoeddik
100 g geitost eller kremost
Salt
Pepper
1 ts grønne pepperkorn


Skrell pastinakk og potet, og riv dem grovt. Klem ut så mye væske som mulig fra de revne grønnsakene med hendene eller i et rent kjøkkenhåndkle.
Visp egget lett sammen i en stor bolle, og rør inn sammalt hvetemelet. Vend deretter inn de revne pastinakkene og potetene til alt er godt blandet. Krydre med salt og pepper.
Form små, flate røstier av blandingen. Varm en stekepanne på middels varme med litt av smøret og stek røstiene i flere omganger, til de er gylne og sprø på begge sider. Hold dem varme i en ildfast form i stekeovnen på 80 grader. Dekk gjerne til med folie.
Skrell sjalottløkene, skjær dem i to og skill lagene forsiktig fra hverandre. Smelt resten av smøret i en panne på middels varme. Tilsett sjalottløken og stek den forsiktig til den blir myk og gyllen. Tilsett balsamicoeddiken og la det småkoke i noen minutter til løken er glasert.
Legg røstiene på tallerkener, topp med karamellisert sjalottløk og en skje geitost eller kremost. Strø over grønne pepperkorn og server.

bottom of page