top of page

Papegøyefisk posjert i riseddik

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

400 g papegøyefiskfilet

2 sjalottløk, finhakket
1 tomme ingefær, i skiver
1 ts sesamolje
2 dl riseddik
2 dl vann
2 dl hvitvin

8 små tomater
1 sitron
1 appelsin
2 stjernefrukt, modne
4 kumquat
1 avokado
2 ss sesamolje
Maldonsalt
Koriander, frisk

Renskjær filetene og del i fire like store deler.
Fres løk og ingefær i en kjele med olje. Tilsett eddik, vann og hvitvin. Kok opp og la det småkoke i 5 min. Legg i fisken og trekk kjelen av platen. La fisken trekke 2-3 min.
Del tomater i to. Skjær vekk skallet på sitron og appelsin med en kniv. Skjær ut fileter frie for hinner. Del stjernefrukt i skiver. Kutt kumquat i syltynne skiver. Del avokado i båter. Bland alt sammen i en bolle. Tilsett sesamolje og smak til med salt og finhakket koriander.

Papegøyefisk kan ertattes med uer, havabbor eller dorade.

bottom of page