Papegøyefisk posjert i riseddik
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g papegøyefiskfilet
2 sjalottløk, finhakket
1 tomme ingefær, i skiver
1 ts sesamolje
2 dl riseddik
2 dl vann
2 dl hvitvin
8 små tomater
1 sitron
1 appelsin
2 stjernefrukt, modne
4 kumquat
1 avokado
2 ss sesamolje
Maldonsalt
Koriander, frisk
Renskjær filetene og del i fire like store deler.
Fres løk og ingefær i en kjele med olje. Tilsett eddik, vann og hvitvin. Kok opp og la det småkoke i 5 min. Legg i fisken og trekk kjelen av platen. La fisken trekke 2-3 min.
Del tomater i to. Skjær vekk skallet på sitron og appelsin med en kniv. Skjær ut fileter frie for hinner. Del stjernefrukt i skiver. Kutt kumquat i syltynne skiver. Del avokado i båter. Bland alt sammen i en bolle. Tilsett sesamolje og smak til med salt og finhakket koriander.
Papegøyefisk kan ertattes med uer, havabbor eller dorade.