Ovnsbakte scampi med tomatkompott
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 store scampi
1 sitron
1 ss rosepepper
2 ss olivenolje
1 ts salt
4 plommetomater
1 ss basilikum, finhakket
1 ts salt
1 ss olivenolje
1 agurk
2 ss dill, finhakket
1 lime
1 ss olivenolje
1 ts salt
Del scampi i to på langs. Fjern strengen. Legg dem over i en ildfast form og riv over skallet av en sitron. Dryss over rosepepper, olivenolje og salt. Bakes på 220 °C i 3-5 min.
Lag et kryss i toppen av tomatene. Ha dem over i fosskokende vann i 10 sek. Avkjøl i isvann. Fjern skallet og del i båter. Ta vekk innmaten og kutt kjøttet i små terninger. Bland i en bolle med basilikum, salt og olivenolje.
Skrell agurk og kutt i små biter. Bland med finhakket dill, saft av 1 lime og olivenolje. Smak til med salt.
Legg tomatkompott i midten av tallerken. Ha på scampi og hell over agurkvinaigrette.