top of page

Osteboller og plommechutney som dip

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

1 ½ dl lyst øl
3 dl hvetemel
Litt salt
Ca. 400 g type gulost som egnes til å rive, gjerne fra Eiker gårdsysteri eller Himmelspannet
2 ss syltede jalapenos, hakket
1 paprika i små terninger
Litt paprikapulver
Litt lunkent vann
Frityrolje
2 dl strøbrød
Plommechutney som dip

Pisk sammen øl, halvparten av melet og litt salt i en bolle og sett i kjøleskapet i 30 minutter.

Riv osten grovt og bland godt sammen med jalapenos, paprika, litt paprikapulver og lunkent vann. Form osteblandingen til boller ca. 3 cm i diameter. Rull bollene i resten av hvetemelet og sett i kjøleskapet til de skal brukes.

Varm opp frityroljen i en stor kjele til ca. 170 °C. Dypp ostebollene i frityrrøren så det dekker helt (viktig!). Rull så bollene i strøbrød og friter i ca. 90 sekunder. Pass på så ikke bollene sprekker. Servér.

TITLE

bottom of page