top of page
Oksefilet i basilikumsaus

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 dl basilikumblader, tettpakket
3 ss crème fraîche
Saft av 1 sitron
Salt og pepper
12 cherrytomater
1 ss salt
1 ss sukker
4 ss olivenolje
2 sjalottløk
2 ss rødvineddik
1 dl buljong eller kraft
1 ss sukker
400 g oksefilet
Salt og pepper
Oje til pensling
Kjør basilikum og crème fraîche i en mikser. Smak til med saften av 1 sitron, salt og pepper.
Del tomater i to. Legg dem på et brett og strø over salt og sukker. Drypp over olje og bak tomater 20 min i ovn på 180 °C.
Kutt sjalottløk i tynne skiver. Kok opp i en kjele med eddik, kraft og sukker. Kokes til all væske er fordampet.
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Grill 3-4 min på grillen. Del i skiver og anrett på tallerken med basilikum, tomater og løk. Servér straks.
bottom of page