top of page

Oksefilet i basilikumsaus

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 dl basilikumblader, tettpakket
3 ss crème fraîche
Saft av 1 sitron
Salt og pepper

12 cherrytomater
1 ss salt
1 ss sukker
4 ss olivenolje

2 sjalottløk
2 ss rødvineddik
1 dl buljong eller kraft
1 ss sukker

400 g oksefilet
Salt og pepper
Oje til pensling

Kjør basilikum og crème fraîche i en mikser. Smak til med saften av 1 sitron, salt og pepper.
Del tomater i to. Legg dem på et brett og strø over salt og sukker. Drypp over olje og bak tomater 20 min i ovn på 180 °C.
Kutt sjalottløk i tynne skiver. Kok opp i en kjele med eddik, kraft og sukker. Kokes til all væske er fordampet.
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Grill 3-4 min på grillen. Del i skiver og anrett på tallerken med basilikum, tomater og løk. Servér straks.

bottom of page