top of page

O-skjell glasert med ingefær, chili og sitrongress

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

4 o-skjell
1 dl hvitvin eller vann

1 sitrongress
1 tomme ingefær
1 grønn chili
2 ss mirin
2 ss riseddik
1 ss chilisaus, søt
1 lime

100 g sukkererter
4 skiver loff
Koriander, frisk

Vask og skrubb skjellene i kaldt vann. Ha dem i en kjele med hvitvin, sett på lokk og damp til de åpner seg (ca 5-6 min). Ta ut innmaten av skjellene og avkjøl.
Finkutt det hvite på sitrongresset, ingefær og chili. Ha det i en liten kjele med mirin, eddik og søt chilisaus. Kok på svak varme i 3-4 min. Press i saft av 1 lime. Varm innmaten fra skjellene i sausen.
Kok sukkererter 2 min i lettsaltet vann. Rist loff i en brødrister eller i ovn. Legg skjellene på loffskivene, fordel sukkerertene rundt og ha på saus. Pynt med frisk koriander.

TITLE

bottom of page